top of page

התקפי חרדה אצל ילדים ודרכי התמודדות

עודכן: 17 באפר׳



ילדה מוטרדת

התקפי חרדה אצל ילדים הם תופעה שכיחה. התקף חרדה מגיע בפתאומיות וללא שום סכנה ממשית שנראית באופק. חשוב להבחין, פחד וקושי להירגע מסכנה ממשית הם לא התקף חרדה אלא פחדים נורמטיביים של ילד צעיר. 


התקף חרדה עשוי להופיע בילדים כאשר הם חשים בלחץ ומתח רב ומתקשים להתמודד. ההתקף עשוי להימשך מכמה שניות ועד ל-15-20 דקות. מדובר בתופעה לא נעימה שמלווה בקושי לנשום, פחד, דפיקות לב מואצות, צמרמורות, בחילה ועוד. 


כהורים, חשוב לדעת כיצד לזהות חרדה אצל הילדים שלנו. בכלליות, הסימפטומים של התקפי חרדה אצל ילדים דומים לאלה שחווים מבוגרים, אבל החוויה שלהם עשויה לבוא לידי ביטוי בצורה שונה. 


ריכזנו לכם כמה סימפטומים של התקפי חרדה אצל ילדים:


גופני:


  • תחושות גופניות כגון דפיקות לב מואצות, סחרחורות, צמרמורות, בחילות, קושי לנשום. 

  • התלוננות על כאבי בטן או כאבי ראש.

  • ביקור תכוף בבית שימוש

  • הזעה או הקאה ללא סיבה רפואית


מחשבות מטרידות


  • עיסוק במחשבות על מוות

  • הילד חושב שמשהו לא תקין אצלו

  • הילד מרגיש שמשהו רע עומד לקרות


התנהגות


  • פחד להתרחק מההורים

  • תנועה אינטנסיבית חריגה

  • הילד מתעורר בבכי ומתקשה להירגע


חשוב להבין שסימפטום אחד לבדו לא מעיד על התקף חרדה וכדי לזהות התקף חרדה אצל ילדים צריך נוכחות של מספר סימפטומים. כדאי להיות עירניים, להקשיב לילד גם בשעת משחק עם עצמו או עם חיית המחמד.


אם זיהיתם התקף חרדה אצל ילדכם, יש מספר פעולות שתוכלו לבצע כדי לעזור לו להתמודד.

תחילה, חשוב לשלול סיבה רפואית. חלק מהסימפטומים של התקפי חרדה עשויים להעיד על מצב בריאותי ולא בהכרח מעידים על התקפי חרדה, לכן מומלץ לגשת קודם לרופא הילדים לייעוץ ובדיקה כללית. 


התקפי חרדה לעיתים מתרחשים בסביבה מסוימת או לאחר שיחה, פעילות או אירוע כלשהו. נסו להבין אם את ההקשר בו מתעורר התקף החרדה ולנסות להכין את הילד, להסביר לו את המצב בצורה שיבין. לעיתים, גם התמודדות קשה של בן משפחה אחר עשויה להשפיע על הילד מבלי שהוא או אתם תהיו מודעים לזה.


שמרו על דמות "ההורה האחראי" ושימו לב לתגובות שלכם בזמן שהילד חווה התקף חרדה. נסו להישאר רגועים ובטוחים ולתת לילד כתף תומכת כדי להירגע.


הסבירו לילד שהוא מתמודד עם חרדה, קבלו אותו ותרגיעו אותו שזה בסדר. שתפו אותו במצבים שגם אתם הרגשתם דומה ואיך התמודדתם עם זה. אל תבטלו את התלונות שלו ואל תתנו לו להתמודד לבד. גם אם מדובר בכאבים פיזיים, זכרו שהילד בעצם צריך תמיכה רגשית יותר מהכל וניתן להציע לו להצטרף אליכם לפעילות חווייתית או מרגיעה ביחד כדי לעזור לו להתגבר על ההתקף.


למרות התמיכה, ההבנה והאמפתיה, אל תאפשרו לילד להימנע מלהגיע למקומות מסויימים או לבצע מטלות מסויימות. נסו לנרמל את המצב ולהעביר לו את המסר שדברים ממשיכים להתנהל כרגיל ולמרות הקושי הוא צריך ללמוד להתנהל ולהתחזק עם התמיכה שלכם.


אם התקפי החרדה חוזרים, מומלץ להעניק לילד טיפול רגשי לילדים כדי לתת לו כלים להתמודדות ובכדי שהתקפי החרדה לא יפגעו בשגרת החיים שלו , בהתנהלות החברתית והלימודית ובהמשך חייו.


לשיחת ייעוץ, מוזמנים להשאיר פרטים או להתקשר ל - 050-334-5333


פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות


bottom of page